2010. január 6., szerda

MEGÉRKEZÉS BUENOS AIRESBE.....


12000 M-REL AZ ÓCEÁN FELETT FELKEL A NAP ,HAMAROSAN BRAZILIA FÖLÉ ÉRÜNK
Az út hosszú és gyötrelmes. Minusz 6 fokból a római plusz 8-ba, végül az argentin nyárba, loholás a vámon át a becsekkoló papírokért, szerény húszkilós kézipoggyászainkkal ( az engedélyezett 5-től 10 kilóig, pontosan még a vámosok se tudnak) a fiumicinói szó szerint tőbb kilóméter hosszú beszállófolyosókon át a kapukig, szűk repülőülés az oldalunkba vág stb, beszéljünk inkább a szépről.
A hajnali óceán felülmúlhatatlan. Hosszan bámuljuk, feledve 12 órás repülésben meggyötört végtagjaink sajgását.Azután mikor a nap vörösből ragyogóra vált, roló le, mert majd megvakulunk. József Attilát idézve: „Bántja szemem a nagy fényesség ,el vagyok veszve , azt hiszem”.

A 300 FŐS AIRBUSZON FESTŐI RENDETLENSÉGBEN REPÜLÜNK 900 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL

A LA PLATA TORKOLATA UTÁN ELHAGYUK URUGUAY-T, EZ MÁR ARGENTINA


IRÁNY A BELVÁROS!
Buenos Aires, 35-fokos meleg. A forróságot szellő se enyhíti, sőt a 100 %-os páratartalom a gőzkabin melegét önti ránk. Mindenki siet valahová,az egész város nyüzsög, lüktet és rohan célja felé. A taxi nevetségesen olcsó, belvárosban 5 km a szállodáig átszámítva 750 forint mindössze.

KORMÁNYVÁLTÁSKOR ÚGY DÖNTÖTTEK, MÉGSEM KELL ITT AUTÓPÁLYA. ISMERŐS, UGYE?


A CITY-BEN HATALMAS FELHŐKARCOLÓK
Az emberek csak a tangó-táncosoknál állnak meg pillanatra, akik a hőségben elegáns öltöny és szorosra húzott nyakkendő vértezetében izzadás nélkül suhannak partnerükkel a tangó ritmusára.

AZ ITTENI NÉPTÁNC , A TANGÓ RAJZOLVA , MEGFESTVE…………….

ÉS ÉLŐBEN : SENOR ÉS SENORITA FOROGNAK ,PÖRÖGNEK A TANGÓ RITMUSÁRA

A MAFFIÓZÓ KÜLSEJÚ TANGÓ-TÁNCOS PIHENÉS KÖZBEN CD-T ÁRUL

TIKKADT VÁNDOROK A HÁROMKIRÁLYOK TRÓNJA ELŐTT
A karácsonynak már vége ,de az igazi ünnep és ajándékosztás csak most kezdődik igazán, jön a háromkirályok-Gáspár,Menyhért és Boldizsár napja, hosszú sorok kigyóznak a játéboltok előtt és holnap karneváli hangulatú felvonuláson a királyok cukorkát és csokoládét szórnak szét a gyerekeknek.
HATALMAS FELHŐKARCOLÓK A CITYBEN..........

QUILMES,A JÉGHIDEG ARGENTIN SÖR
Két átszállás ,három fárasztó repülőút (2 órás,3 órás és tizenkét órás) 30 órai ébrenlét és kimerítő városnézés után a könnyű kis vacsora meg a kiváló argentin sör megadja a kegyelemdöfést,ájultan zuhanunk az ágyba és a 29 fokos sötét szobában csak horkolásunk meg a hűsitő ventilátorok monoton zűgása hallik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése