2010. január 6., szerda

MEGÉRKEZÉS BUENOS AIRESBE.....

12000 M-REL AZ ÓCEÁN FELETT FELKEL A NAP ,HAMAROSAN BRAZILIA FÖLÉ ÉRÜNK

Az út hosszú és gyötrelmes.Minusz hat fokból a római plusz 8-ba, végül az argentin nyárba ,loholás a vámon át a becsekkoló papírokért,szerény húszkilós kézipoggyászainkkal ( az engedélyezett 5-től 10 kilóig,pontosan még a vámosok se tudnak) a fiumicinói szó szerint tőbb kilóméter hosszú beszállófolyosókon át a kapukig,szűk repülőülés az oldalunkba vág stb,beszéljünk inkább a szépről.

A hajnali óceán felülmúlhatatlan.Hosszan bámuljuk, feledve 12 órás repülésben meggyötört végtagjaink sajgását.Azután mikor a nap vörösből ragyogóra vált ,roló le ,mert majd megvakulunk József Attilát idézve: „Bántja szemem a nagy fényesség ,el vagyok veszve , azt hiszem”.

A 300 FŐS AIRBUSZON FESTŐI RENDETLENSÉGBEN REPÜLÜNK 900 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL

A LA PL ATA TORKOLATA UTÁN ELHAGYUK URUGUAY-T, EZ MÁR ARGENTINA

IRÁNY A BELVÁROS!

Buenos Aires, 35-fokos meleg.A forróságot szellő se enyhíti, sőt a 100 %-os páratartalom a gőzkabin melegét önti ránk. Mindenki siet valahová,az egész város nyüzsög, lüktet és rohan célja felé. A taxi nevetségesen olcsó ,belvárosban 5 km a szállodáig átszámítva 750 forint mindössze

KORMÁNYVÁLTÁSKOR ÚGY DÖNTÖTTEK, MÉG SEM KELL ITT AUTÓPÁLYA. ISMERŐS, UGYE?

A CITY-BEN HATALMAS FELHŐKARCOLÓK

Az emberek csak a tangó-táncosoknál állnak meg pillanatra, akik a hőségben elegáns öltony és szorosra húzott nyakkendő vértezetében izzadás nélkül suhannak partnerükkel a tangó ritmusára.

AZ ITTENI NÉPTÁNC , A TANGÓ RAJZOLVA , MEGFESTVE…………….

ÉS ÉLŐBEN : SENOR ÉS SENORITA FOROGNAK ,PÖRÖGNEK A TANGÓ RITMUSÁRA

A MAFFIÓZÓ KÜLSEJÚ TANGÓ-TÁNCOS PIHENÉS KÖZBEN CD-T ÁRUL

TIKKADtT VÁNDOROK A HÁROMKIRÁLYOK TRÓNJA ELŐTT

A karácsonynak már vége ,de az igazi ünnep és ajándékosztás csak most kezdődik igazán, jön a háromkirályok-Gáspár,Menyhért és Boldizsár napja, hosszú sorok kigyóznak a játéboltok előtt és holnap karneváli hangulatú felvonuláson a királyok cukorkát és csokoládét szórnak szét a gyerekeknek.

HATALMAS FELHŐKARCOLÓK A CITYBEN..........

QUILMES,A JÉGHIDEG ARGENTIN SÖR

Két átszállás ,három fárasztó repülőút (2 órás,3 órás és tizenkét órás) 30 órai ébrenlét és kimerítő városnézés után a könnyű kis vacsora meg a kiváló argentin sör megadja a kegyelemdöfést,ájultan zuhanunk az ágyba és a 29 fokos sötét szobában csak horkolásunk meg a hűsitő ventilátorok monoton zűgása hallik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése