2010. január 16., szombat

GAUCSÓ UNNEP JESUS MARIÁBAN,AVAGY MÁR ALOVAK MINŐSÉGE SEM A RÉGI

Szerdán halálos baleset volt a stadionban a lovasok versenyén. Speciális verseny ez , ki tudja legjobban megülni a betöretlen kétéves lovakat, pontos szabályai vannak.Két gauchó kiköti egy oszlophoz a lovat , nyerget kötnek rá, a versenyző felmászik a nyeregbe és a vezető lovas intésére eloldják a lovat ,amely vadul le akarja dobni magáról a nyerget is meg a versenyzőt is. Rossznyelvek szerint az utóbbi években a lovak minősége csökkent,nincsenek hozzászokva a zajhoz, minimális betanítást sem kapnak ,mi vár rájuk az arénában ,hiába nyugtatják őket a farukra mért gyönge ütésekkel,melyektől állítólag megnyugodnának. Ezért aztán sok a baleset ,s most ráadásul egy halálos végű, gondolkodtak is a versenyzők , hogy bojkottálják a fellépést.
Végül is egy nap szünet és gyászmise után ujrakezdődött a cirkusz a népnek, amely pénteken is zsúfolásig megtöltötte a stadiont.
Külön világ ez , elzárva a kerítésen túli országos vásártól. A stadionban körben 20 méter széles
gyalogos közlekedő van , itt kapnak helyet a lacikonyhák , éttermek, mindenütt nyárson sütik a marhát , birkát, csirkét, árusok rohangálnak mindenféle üdítőkkel.A főtribünön döbörög a műsor, hatalmas kivetítő segít,ha rossz helyen ülsz ,a tömeg táblákat lenget ,hullámzik üvölt eszik ,iszik,integet,tapsol ,éljenez.A porondon kis ménesek forognak ,vágtatnak ,ügetnek,mikor hogy.
Valaki torkaszakadtából énekel egy gauchó dalt a szinpadon,mindent elönt a sülő hús füstje és illata. A főtribün mögött fedett helyen a leghíresebb iparművészek gauchó ruhát , cipőt , kalapot
ostort, lószerszámot , sálakat ,ponchót , matétea szíváshoz kellékeket árulnak , néhány énekes meg saját lemezét.
A rendőri készültség óriási,mindenütt rendőrök és rendőrlányok ,nincs is rendbontás ,az egyetlen amit észrevettünk ,egy tökrészeg öreg marhapásztort kisértek be az elsősegélynyújtó
helyre.Az öreg hagyta őket ,aztán mikor nem figyeltek rá ,megszökött ,másodszorra sikerült is neki ,eltünt a tömegben.
Éjjel egykor ültünk le vacsorázni , közben folyt a verseny, néha odamentünk a lelátóhoz, kaptunk egy integető táblát is , erre felírtuk "Budapest Húngria".A többiekkel együtt Klári lelkesen integetett,mikor felénk fordultak a tv-kamerák.
Éjjel fél kettőkor az egyik versenyző leesett a lóról és az megtaposta, még felült szerencsétlen
aztán a fájdalomtól eldőlt mint a zsák , rohammentő vitte a kórházba. Legalább olyan kegyetlen szórakozásnak érzem , mint a bikaviadalokat. A jó hangulatnak abban a pillanatban vége lett ,a lovasok elsomfordáltak,a pódiumon egy öblöshangú basszus még megpróbált kedvet csiholni atömegbe ,de az szép lassan elindult a kijárat felé, csakhamar ki is ürült a stadion. Csak a rendőrök maradtak ügyelve a kiáramló tömegre ,ott álltak térdig az eldobott kólásflakonok, letaposott papírtáblák, szalvéták , eldobott poharak tömegében, míg hátuk mögött még mindíg egyre üvöltött a zene. Hajnali négyre értünk haza Rio Ceballosba,ahol még mindig sorok álltak a disco előtt ,bebocsátásra várva.



MEGNYITÓ A MÉNESEK FELVONULÁSÁVAL
Végre találtunk 9 fenéknyi helyet egy kupacban. Igaz hogy nem a legjobb helyen, de a fölső sorokat már kora délután elfoglalták.


ÖREG MARHAPÁSZTOR SAJÁT CD-JÉT ÁRULJA


SÜL A HÜS,HOGY ENYHÍTSE ÉTVÁGYAD......


NYÁRSON ,TŰZHELYEN , PARÁZSON MINDENÜTT SÜL A BETEVŐ FALAT


A ROKKANTAK ELKERÍTETT PÁHOLYA


GAUCHÓ DISKURZUS AZ ELADÓTÉRBEN


CSAK LITERES KORSÓVAL LEHET SÖRT KAPNI


EZT A TÁBLÁT DÓRI ÍRTA MEG NEKÜNK. A "TORO VIEJO"(ÖREG BIKÁT JELENT) EGY BORMÁRKA, ŐK SZPONZORÁLTÁK A FESZTIVÁLT, ÉS ADTÁK EZEKET A TÁBLÁKAT. MINDENKI FELIRTA RÁ A NEVÉT, MEG HOGY HONNAN JÖTT, ÉS AMIKOR A NÉP LÁTTA A KIJELZŐN, HOGY FELÉ FORDUL A KAMERA, TÖBB EZER TÁBLA EMELKEDETT A MAGASBA, MINDENKI REMÉNYKEDETT, HOGY AZ OTTHONIAK ÉSZREVESZIK.
AZ INTEGETŐ TÁBLÁN REKLÁMOZZA KLÁRI HAZÁNKAT.
PERSZE MINDENÜTT FELTÜNÉST KELTETT, SOK SZEMBEJÖVŐNEK KIESETT A SZEME A FURCSA NÉV LÁTTÁN.
Ő MEG ÉLVEZTE A NÉPSZERŰSÉGET
KÖZBEN A PORONDON ZAJLIK A MŰSOR

A tömeg őrjöng, kb 3 percenként végigfut egy hullámzás a stadionban. Mi még sosem voltunk ilyen helyen, de nagyon megtetszett a hangulata, alig vártuk, hogy odaérjen a hullám, és mi is felugorva üvöltsünk.
A VIP PÁHOLY MÖGÖTT ÜLTÜNK , OTT MA NEM SOKAN VOLTAK

AZ ÁRUSOK LE FEL ROHANGÁLTAK FEJHANGON KÍNÁLVA PORTÉKÁJUKAT. A kék zacskó vattacukrot rejt magában, a fehérekben pattogatott kukorica, különböző ízesitéssel. A ronda kopott hűtődobozban pedig jéghideg Sangria.

A SÖTÉTBEN GAUCHÓK VONULNAK POMPÁS ÖLTÖZÉKBEN FÉLMÉTERES DIKICSEKKEL

FERNANDÓ HUGÁNAK FÉRJE A NEVE ALaTT FESZÍT BÜSZKÉN


EGYÉVES JOÁKIM A FIÚK ITT MÉG VIRGONC ÉLVEZI A GYÁMKODÁST



VETTEM EGY NYÁRI GAUCHÓ KALAPOT, HÁT NEM SZUPER?


A RÉSZEG ÖREG , AKIT BEKÍSÉRTEK AZ ELSŐSEGÉLYHELYRE.


VAN AKI A MAGÁVALHOZOTT CAMPINGSZÉKEN NÉZI AZ ESEMÉNYEKET


JOÁKIM KEZD LASSULNI
LOUIS ÉS DÓRI

JOÁKIM HÁTRADŐL ÉS EGY PILLANAT MÚLVA MÁR ALSZIK IS


NEM KÖNNYŰ DOLOG KÉREM ITT BÜFÉSNEK LENNI

MOST VOLT A BALESET, A NÉP KEZD LEHANGOLÓDNI

ŐK MÉG NEM TUDJÁK,HOGY BALESET VOLT
AZ ÖBLÖSHANGÚ MÉG PRÓBÁLKOZIK...

DE A KILÁTÓK LASSAN ELNÉPTELENEDNEK



MÉG EGY FOTÓ DÓRI+FERNANDÓRÓL MEG LOUIS NAGYOBBIK FIÁRÓL ÉS IRÁNY HAZA

Odafelé, az egyórás úton végig maté-teáztunk, Dóri szorgalmasan töltögette, de hazafelé már nem akartunk felpörögni tőle, ezért, hogy Fernandó nehogy elaludjon, a Kaszás-trió énekléssel szórakoztatta. A műsor kezdődött a "Pénzemet én máma mind elmulatom, kalapom-pom-pom......" tipusú filmzenékkel, a "Lesz maga juszt is a zenyém..." folytatva a katonanótákkal, magyar népdalokkal, jókat nevettünk, mikor mindhárman egyszerre leblokkoltunk, mert nem tudtuk, hogy a vörösszárnyú keszeg mit eszik. Végül jöttek a dédszülők, nagyszülők kedvenc nótái, és a sajátjaink, mire Dóri nótáját a "Kéknefelejcset" is befejeztük, éppen hazaértünk. Pont hajnali 4 óra volt. (otthon 8)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése